Gemeentebegeleiding en Advies

Kerk zijn kan niet zonder een kerkenraad. Een beleidsplan schrijven is voor de kerkenraad aan te bevelen. Vanuit welke Missie omschrijf je je visie (zeg maar: je visioen voor de nabije toekomst). En dan: hoe werk je dat uit in concrete stappen. En dan nog: werk je dan vanuit de gedachte dat dingen anders moeten of werk je veel meer vanuit de krachtige identiteit die uw gemeente heeft maar waar je maar moeilijk woorden voor weet te vinden. Werk je vanuit wat is of vind je het uitdagend om vanuit het visioen van het Koninkrijk van God te willen denken.

Waarderende Gemeenteopbouw.

Een van de methoden is deze. Een begaanbare weg waar je veel tijd voor mag nemen, omdat het proces alleen al zoveel met zich meebrengt. Een weg die je samen als kerkenraad, en wellicht ook als gemeente gaat.

Met begeleiding daarbij kunt u het proces ook echt samen volgen.    flyer def    Van de website: Waarderende Gemeenteopbouw

Handboek gezonde Gemeente.

Het is alweer enkele jaren geleden dat we veel in de weer waren met deze methode. Hij komt met 7 kenmerken van een gezonde gemeente. Wat u erg moet aanspreken is de zevende: een gezonde gemeente doet een paar dingen en die doet ze goed.

Methodisch wordt u erdoor geholpen om zicht te krijgen op hoe uw gemeente  hierdoor jarenlang met veel plezier kan bouwen aan gemeentezijn. En daarmee wordt de Kerkenraad erg geholpen om leiding te geven aan het leven van de gemeente.